Oni kochają jedzenie: zwycięzcy jesiennej edycji Restaurant Week
Na Gali Restaurant Week Polska w Warszawie zostały przedstawione wyniki Plebiscytu Gości jesiennej edycji Silesia Restaurant Week, jaka odbyła się w dniach 16-31 października 2019 r. pod hasłem #KochajJedzenie. Laury trafiły do trzech znakomitych katowickich restauracji, natomiast w kategorii Najlepsze danie główne zwyciężył lokal z Dąbrowy Górniczej.
Restauracja Isto, mieszcząca się w Biurowce KTW w Katowicach, obok Spodka i MCK, otrzymała nagrodę w kategoriach Najlepsza atmosfera oraz Najpopularniejsza restauracja. Została też Najlepszą restauracją w jesiennej edycji Silesia Restaurant Week.
Podczas listopadowej Gali Restaurant Week Patryk Dusza odebrał też nagrodę za II miejsce w ogólnopolskim Plebiscycie Gości. Jest nią profesjonalna sesja okładkowa i wywiad na łamach magazynu Food Service i portalu ouichef.pl.
La Squadra Ristorante – restauracja włoska przy salonie Ferrari w Katowicach – otrzymała nagrody za Najlepszy debiut i Najlepszą przystawkę oraz II miejsce ex aequo z BistrOficyna w kategorii Najlepsza restauracja.
Szefem La Squadra jest Edoardo Mallozzi. Na festiwalowe przystawki przygotował parmigiana w wersji mięsnej i wegetariańskiej.
Czytaj też: Katowice: La Squadra – restauracja przy salonie Ferrari
BistrOficyna w Katowicach z szefem kuchni Marcinem Czubakiem otrzymało nagrody w kategorii Najlepszy deser i Najlepsza obsługa oraz II miejsce ex aequo z La Squadra Ristorante w kategorii Najlepsze restauracje. Przypomnijmy, że na deser podczas jesiennej edycji Marcin Czubak serwował mus z białej czekolady oraz brownie z ciemnej czekolady i buraka. Na swoim profilu szef Czubak napisał: ”Jeszcze raz serdecznie dziękujemy naszym gościom i całej załodze! Już nie możemy się doczekać edycji wiosennej”.
Katowicką dominację przełamało Well Done z Dąbrowy Górniczej. W Plebiscycie Gości zostało nagrodzone za Najlepsze danie główne. Przypomnijmy, że była to ”Grzybowa brioszka z szarpanym dzikiem i majonezem szczypiorkowym, pieczone kasztany na mchu jadalnym z musem jabłkowym i konfiturą z jarzębiny, oraz młode kurki. Kompozycja buraka i wędzonej dyni w kiszonych liściach winogron”.
Wyniki Plebiscytu Gości jesiennej edycji Silesia Restaurant Week 16-31.10.2019
Najlepsza przystawka: La Squadra Ristorante (Katowice)
Najlepsze danie główne: Well Done (Dąbrowa Górnicza)
Najlepszy deser: BistrOficyna (Katowice)
Najlepsza obsługa: BistrOficyna (Katowice)
Najlepsza atmosfera: ISTO (Katowice)
Najpopularniejsza restauracja: ISTO (Katowice)
Najlepszy debiut: La Squadra Ristorante (Katowice)
Najlepsze restauracje:
I miejsce: ISTO
II miejsce ex aequo: BistrOficyna (Katowice) i La Squadra Ristorante (Katowice)
Przed nami Fine Dining Week 12 lutego-1 marca oraz wiosenna edycja Restaurant Week 16 kwietnia- 3 maja 2020 r.
Kategorie
Wyszukiwarka
Kategorie wpisów
Wybierz kategorię
- KUCHNIA (338)
- Amerykańska (32)
- Chińska (4)
- Czeska (3)
- Fast Food (25)
- Francuska (12)
- Grecka (1)
- Gruzińska (4)
- Hiszpańska (6)
- Japońska (22)
- Karaibska (1)
- Meksykańska (1)
- Niemiecka (7)
- Orientalna (3)
- Ormiańska (3)
- Polska (173)
- Rosyjska (2)
- Śląska (54)
- Slow Food (35)
- Śródziemnomorska (44)
- Wegańska (11)
- Wegetariańska (24)
- Węgierska (3)
- Włoska (73)
- Meksykańska (1)
- NOWOŚCI (242)
- POLECAMY (85)
- PROMOCJE I KONKURSY (8)
- UGRYŹ KATOWICE (204)
- Bar (34)
- Bistro (66)
- Foodtruck (1)
- Kawiarnia (40)
- Klubokawiarnia (5)
- Lodziarnia (1)
- Lunch (16)
- Nowe miejsce (82)
- Piekarnia (2)
- Pizzeria (12)
- Pub (12)
- Restauracja (68)
- UGRYŹ SWOJE MIASTO (200)
- Będzin (1)
- Beskidy (6)
- Bielsko-Biała (12)
- Bytom (10)
- Chorzów (20)
- Czechowice-Dziedzice (2)
- Czeladź (4)
- Częstochowa (3)
- Dąbrowa Górnicza (8)
- Gliwice (29)
- Jura (2)
- Kobiór (1)
- Lubliniec (1)
- Miasteczko Śląskie (1)
- Mikołów (4)
- Mysłowice (4)
- Okręg Rybnicki (1)
- Piekary Śląskie (1)
- Pszczyna (7)
- Pyskowice (1)
- Radzionków (1)
- Ruda Śląska (9)
- Siemianowice Śląskie (3)
- Sosnowiec (40)
- Świętochłowice (4)
- Tarnowskie Góry (7)
- Tychy (16)
- Zabrze (11)
- Zawiercie (3)
Komentarze