Teraz Pascal! Kolejna odsłona Festiwalu Kulinarnego w Galerii Katowickiej
W najbliższy weekend (20-21 czerwca br.) Galerię Katowicką wypełnią aromaty i smaki kuchni śródziemnomorskiej. Popularny kucharz, prezenter telewizyjny i autor książek kucharskich Pascal Brodnicki w trzeciej odsłonie czerwcowego Festiwalu Kulinarnego Galerii Katowickiej udowodni to, o czym mówią Włosi – L’appetito vien mangiando, czyli apetyt pochodzi z jedzenia.
Czy uwierzycie, że sympatycznego Pascala poznaliśmy już 11 lat temu?! To właśnie w 2004 r. TVN zaczął emisję programu „Pascal po prostu gotuj”, a dzięki Pascalowi gotowanie wydało się nam ciekawe, łatwe i przyjemne.
Kilka słów o samym Pascalu. Brodnicki urodził się w polsko-francuskiej rodzinie w Lille we Francji. Gastronomiczne doświadczenie zdobywał doświadczenie pracując od najmłodszych lat we francuskich, angielskich oraz polskich restauracjach.
I choć to za promocję kuchni francuskiej został wyróżniony przez francuskie Ministerstwo Spraw Zagranicznych nagrodą „Le trophée de l esprit alimentaire”, to w Galerii Katowickiej zaprezentuje specjały kuchni śródziemnomorskiej. Będzie także okazja, aby porozmawiać z gościem, zdobyć jego autograf, czy zrobić wspólne zdjęcie.
Do udziału w kolejnej odsłonie Festiwalu Kulinarnego Galeria Katowicka zaprasza zwolenników i pasjonatów gotowania we włoskim stylu. W sobotę i niedzielę odbędą się liczne pokazy połączone z degustacjami. Nadarza się wspaniała okazja, aby poznać i skosztować jednej z najpopularniejszych na całym świecie kuchni, opartej na owocach morza, rybach i warzywach.
Pokazy i warsztaty odbywają się na poziomie 0 (między sklepami Peek&Cloppenburg oraz RTV Euro AGD). Co ciekawe, gwiazdą kolejnego weekendu (27-28.06) będzie znakomity szef kuchni Kurt Scheller, u którego terminował właśnie Pascal Brodnicki.
Plan Weekendu Śródziemnomorskiego z Pascalem Brodnickim
Sobota (20 czerwca)
– godz. 12:00-13:30: Endorfina Fitness Lunch: jak stworzyć potrawę śródziemnomorską w wersji fitness? Pokaz przygotowania sałatki śródziemnomorskiej fit z krewetkami i degustacja;
– godz. 14:00-16:00: show kulinarne w wykonaniu Pascala Brodnickiego, cz. I: pokaz i degustacja;
– godz. 16:00-16:15: przerwa;
– godz. 16:15-17:00: show kulinarne w wykonaniu Pascala Brodnickiego, cz. II: pokaz i degustacja;
– godz. 17:00-18:00: spotkanie z Pascalem Brodnickim: zdjęcia i autografy.
Niedziela (21 czerwca)
– godz. 12:30-13:30: show kulinarne: pokaz i degustacja;
– godz. 14:00-15:00: przygotowanie pizzy z owocami morza pokaz i degustacja;
– godz. 15:30-17:00: pokaz przygotowania dań kuchni śródziemnomorskiej i degustacja;
– godz. 17:30-18:30: pokaz tworzenia tradycyjnej włoskiej pizzy prowadzony przez rodowitego Włocha i degustacja.
Artykuł promocyjny.
Wyszukiwarka
Kategorie wpisów
Wybierz kategorię
- KUCHNIA (338)
- Amerykańska (32)
- Chińska (4)
- Czeska (3)
- Fast Food (25)
- Francuska (12)
- Grecka (1)
- Gruzińska (4)
- Hiszpańska (6)
- Japońska (22)
- Karaibska (1)
- Meksykańska (1)
- Niemiecka (7)
- Orientalna (3)
- Ormiańska (3)
- Polska (173)
- Rosyjska (2)
- Śląska (54)
- Slow Food (35)
- Śródziemnomorska (44)
- Wegańska (11)
- Wegetariańska (24)
- Węgierska (3)
- Włoska (73)
- Meksykańska (1)
- NOWOŚCI (242)
- POLECAMY (85)
- PROMOCJE I KONKURSY (8)
- UGRYŹ KATOWICE (204)
- Bar (34)
- Bistro (66)
- Foodtruck (1)
- Kawiarnia (40)
- Klubokawiarnia (5)
- Lodziarnia (1)
- Lunch (16)
- Nowe miejsce (82)
- Piekarnia (2)
- Pizzeria (12)
- Pub (12)
- Restauracja (68)
- UGRYŹ SWOJE MIASTO (200)
- Będzin (1)
- Beskidy (6)
- Bielsko-Biała (12)
- Bytom (10)
- Chorzów (20)
- Czechowice-Dziedzice (2)
- Czeladź (4)
- Częstochowa (3)
- Dąbrowa Górnicza (8)
- Gliwice (29)
- Jura (2)
- Kobiór (1)
- Lubliniec (1)
- Miasteczko Śląskie (1)
- Mikołów (4)
- Mysłowice (4)
- Okręg Rybnicki (1)
- Piekary Śląskie (1)
- Pszczyna (7)
- Pyskowice (1)
- Radzionków (1)
- Ruda Śląska (9)
- Siemianowice Śląskie (3)
- Sosnowiec (40)
- Świętochłowice (4)
- Tarnowskie Góry (7)
- Tychy (16)
- Zabrze (11)
- Zawiercie (3)
Komentarze