Oni kochają jedzenie: zwycięzcy jesiennej edycji Restaurant Week

Na Gali Restaurant Week Polska w Warszawie zostały przedstawione wyniki Plebiscytu Gości jesiennej edycji Silesia Restaurant Week, jaka odbyła się w dniach 16-31 października 2019 r. pod hasłem #KochajJedzenie. Laury trafiły do trzech znakomitych katowickich restauracji, natomiast w kategorii Najlepsze danie główne zwyciężył lokal z Dąbrowy Górniczej.

Restauracja Isto, mieszcząca się w Biurowce KTW w Katowicach, obok Spodka i MCK, otrzymała nagrodę w kategoriach Najlepsza atmosfera oraz Najpopularniejsza restauracja. Została też Najlepszą restauracją w jesiennej edycji Silesia Restaurant Week.

Na zdjęciu: Ilona Michnik, General Manager Gastromall Group i Patryk Dusza, szef kuchni restauracji Isto.

Podczas listopadowej Gali Restaurant Week Patryk Dusza odebrał też nagrodę za II miejsce w ogólnopolskim Plebiscycie Gości. Jest nią profesjonalna sesja okładkowa i wywiad na łamach magazynu Food Service i portalu ouichef.pl.

Nagrodę wręczyła Agata Godlewska, redaktor naczelna Food Service.

La Squadra Ristorante – restauracja włoska przy salonie Ferrari w Katowicach – otrzymała nagrody za Najlepszy debiut i Najlepszą przystawkę oraz II miejsce ex aequo z BistrOficyna w kategorii Najlepsza restauracja.

Edoardo Mallozzi, szef kuchni La Squadra w Katowicach.

Szefem La Squadra jest Edoardo Mallozzi. Na festiwalowe przystawki przygotował parmigiana w wersji mięsnej i wegetariańskiej.

Czytaj też: Katowice: La Squadra – restauracja przy salonie Ferrari

Marcin Czubak i Piotr Rzeszowski z BistrOficyna w Katowicach.

BistrOficyna w Katowicach z szefem kuchni Marcinem Czubakiem otrzymało nagrody w kategorii Najlepszy deser i Najlepsza obsługa oraz II miejsce ex aequo z La Squadra Ristorante w kategorii Najlepsze restauracje. Przypomnijmy, że na deser podczas jesiennej edycji Marcin Czubak serwował mus z białej czekolady oraz brownie z ciemnej czekolady i buraka. Na swoim profilu szef Czubak napisał: ”Jeszcze raz serdecznie dziękujemy naszym gościom i całej załodze! Już nie możemy się doczekać edycji wiosennej”.

Justyna, właścicielka Well Done w Dąbrowie Górniczej i szef kuchni Grzegorz.

Katowicką dominację przełamało Well Done z Dąbrowy Górniczej. W Plebiscycie Gości zostało nagrodzone za Najlepsze danie główne. Przypomnijmy, że była to ”Grzybowa brioszka z szarpanym dzikiem i majonezem szczypiorkowym, pieczone kasztany na mchu jadalnym z musem jabłkowym i konfiturą z jarzębiny, oraz młode kurki. Kompozycja buraka i wędzonej dyni w kiszonych liściach winogron”.

Wyniki Plebiscytu Gości jesiennej edycji Silesia Restaurant Week 16-31.10.2019

Najlepsza przystawka: La Squadra Ristorante (Katowice)
Najlepsze danie główne: Well Done (Dąbrowa Górnicza)
Najlepszy deser: BistrOficyna (Katowice)
Najlepsza obsługa: BistrOficyna (Katowice)
Najlepsza atmosfera: ISTO (Katowice)
Najpopularniejsza restauracja: ISTO (Katowice)
Najlepszy debiut: La Squadra Ristorante (Katowice)

Najlepsze restauracje:

I miejsce: ISTO
II miejsce ex aequo: BistrOficyna (Katowice) i La Squadra Ristorante (Katowice)

Przed nami Fine Dining Week 12 lutego-1 marca oraz wiosenna edycja Restaurant Week 16 kwietnia- 3 maja 2020 r.

 

Kategorie

POLECAMY

Komentarze

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.