Bytom: Fantom – reaktywacja

Menu w bytomskim Fantomie jest równie ciekawe jak wystrój!

Jazz Club Fatom w Bytomiu

Jazz Club Fantom w Bytomiu

Po dwóch latach przerwy, w ubiegły weekend otwarto kultowy bytomski klub Jazz Club Fantom (pl. Karin Stanek). Nas oczywiście zainteresowało menu lokalu z jeleniem w logo. Wcale nie ogranicza się ono do zakąsek i przekąsek. Można tu zjeść oryginalne dania (w tym wariacje na temat kuchni śląskiej) i to za przystępną cenę. Są więc: małe dania (np. pasztet z dzika z pieczywem, od 7 do 17 zł), sałaty (14-15 zł), makarony (13-15 zł), burgery wieprzowe (podawane z frytkami, 14 zł), ostatnio kultowe w Warszawie zapiekanki (13-15 zł), ziemniak pieczony (5-8 zł), serwowane z frytkami bagietki (8-10 zł).

Jazz Club Fatom w Bytomiu

Jazz Club Fantom w Bytomiu

Jazz Club Fatom w Bytomiu

Jazz Club Fantom w Bytomiu

Z ośmiu dań głównych zainteresowały nas: krupniok w cieście piwno-majerankowym z puree ziemniaczanym, musem jabłkowym i duszoną cebulą (14 zł), gęsie żołądki z kaszotto, ogórkiem kiszonym smażonym z miodem i sosem musztardowym (17 zł) czy polędwica z dorsza atlantyckiego z cytrynowym puree ziemniaczanym, mieszanymi sałatami z oliwą i sosem tatarskim (25 zł). W Fantomie są też pierogi (8-17 zł), a nawet pizza (15-27 zł). No i oczywiście desery (np. waniliowa panna cotta z sosem malinowym – 8 zł).

 

Za nowy wystrój odpowiada słynna Medusa Group, a za projekt gastronomiczny: Przemysław Błaszczyk z Mańana Bistro & Wine Bar z Chorzowa.

Jazz Club Fantom,

pl. Karin Stanek 1,

czynny codziennie w g. 12.00-24.00,

www.jazzclub.pl/fantom

Komentarze

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.